Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[Vídeo] Un front comú d’entitats mou fitxa per anul·lar la sentència del 25% de castellà

|

- Publicitat -

Un front d’entitats per la llengua han presentat una petició perquè s’anul·li la sentència del 25% de castellà per una infracció molt greu en la tria d’un dels jutges del cas. Plataforma per la Llengua, SEPC, la USTEC, la Intersindical, Consell per la República i Òmnium Cultural han presentat aquesta nova acció per combatre els atacs contra l’escola catalana en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya. “Si l’Estat espanyol no ens fa cas, anirem a Europa i guanyarem”, ha reivindicat la directora de l’ONG del català, Rut Carandell.

El jutge en qüestió és Javier Aguayo Mejía, president de la sala contenciosa administrativa del TSJC, que va poder escollir participar en aquest cas, vulnerant un principi jurídic fonamental: el dret a ser jutjat per un magistrat predeterminat per la llei. Per això, les entitats reclamen que es paralitzi la sentència i la interlocutòria que forçaven l’augment d’hores lectives en castellà.

Publicitat

En el text presentat, que s’ha elaborat amb la participació d’un advocat assessor del Consell per la República, les organitzacions expliquen que el desembre del 2020, un dia abans que fos emesa la sentència, es van aprovar una sèrie de normes sobre la composició de les seccions i els tribunals del TSJC que van permetre una assignació irregular i anticonstitucional d’Aguayo Mejía.

“Cal fer front als atacs judicials des de tots els flancs”, ha exposat Xavier Antich, president d’Òmnium, tot destacant que és “en representació de tot l’alumnat de Catalunya” i per evitar que “se segregui l’alumnat per qüestió de llengua”.

Finalment, organitzacions retreuen al Govern que en aquests dos anys d’ofensiva contra l’escola catalana no hagi detectat o emprès aquest camí, i li reclamen que posin els seus serveis jurídics a treballar per contribuir a una estratègia coordinada amb el teixit associatiu que ataqui de soca-rel la persecució judicial. A més, les organitzacions fan una crida a sumar esforços de tota la societat civil per aconseguir deixar sense efecte la sentència del TSJC.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut