Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Torra cita Martín Villa, el rei emèrit i l’imam de Ripoll per destapar la dualitat de la justícia espanyola

|

- Publicitat -

Un dels millors discursos del Molt Honorable President de la Generalitat des que ostenta el càrrec. Aquest és el resum més objectiu possible després d’escoltar la compareixença de Quim Torra des de la seu del Govern a Madrid després d’assistir al Tribunal Suprem que ha de decidir la seva inhabilitació per haver penjat una pancarta.

El president s’ha mostrat ferm i contundent a la capital espanyola i ha acabat amb un “visca Catalunya lliure!”.

Publicitat

El MHP ha parlat del dirigent franquista Martín Villa, el rei emèrit o, fins i tot, l’imam de Ripoll per destapar la dualitat de la justícia espanyola. Els independentistes sempre en surten escaldats mentre que l’aparell de l’estat defensa aquestes i tantes altres injustícies.

De fet, el llistat de greuges no ha parat: “Aquest Estat és incapaç de reformar-se, anul·la lleis democràtiques i empobreix els Paisos Catalans privant-los dels seus recursos”, defensava Torra.

Fins i tot, ha tingut paraules pel madrileny Dani Gallardo, empresonat injustament per a defensar els drets democràtics dels catalans i ha recordat que a la mateixa Blanquerna la setmana passada “un grup de feixistes alçaven el braç amb impunitat”.

Torra ha recordat que “allò que decideixen els jutges, ni polítics ni militars espanyols no ens faran recular ni un centímetre de les nostres conviccions i ni acabarà amb la sobirania del Parlament de Catalunya”.

El president ha dit, sense pèls a la llengua, que ha volgut mirar els magistrats als ulls i ha copsat, una vegada més, que Espanya vol “una Catalunya esclava” i que les seves clavegueres “volen venjança contra els que lluiten per la llibertat de Catalunya”.

Per acabar, ha recordat que no té “cap ambició personal que passi per sobre de l’objectiu de la independència”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut