Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

[Vídeo] Sergi Sol perd els papers en directe a TV3 quan l’enxampen mentint

Primer assegura que hi havia un pacte per votar el suplicatori “entre totes les forces independentistes” i després reconeix que no només era entre la CUP, ERC i Bildu sense JxCat

Redacció
Redacció 18/06/2020

Sergi Sol avui ha perdut els papers en directe al ‘Tot es mou’ de TV3. Les cares, la gesticulació i les glopades a l’ampolla d’aigua han deixat en evidència a l’assessor de “polítiques estratègiques” del vicepresident Pere Aragonès i excap de comunicació dels republicans.

Fins i tot, visiblement incòmode, ha dut a terme un mansplaining verbal (amb comentaris de superioritat cap a la seva companya de debat per ser dona) durant l’enfrontament dialèctic amb Pilar Calvo.

Al vídeo es veu un resum del que ha passat: Sol assegura que “hi ha hagut un pacte de totes les forces independentistes” per acordar una posició comuna al suplicatori de Laura Borràs al Congreso. Sol, a més, havia fet prèviament un discurs on semblava que tenia veritables ganes que Borràs acabi davant del TS (i per tant apartada de la política, és a dir, possible rival d’ERC a les eleccions catalanes que s’aproximen).

Sigui com sigui, Pilar Calvo, a l’altra banda de la taula, ha desmentit Sol: “no hi ha hagut cap pacte”. Sergi Calatrava, el periodista a Madrid de TV3, donava la raó a Calvo en una connexió en directe. Llavors Sol ha perdut definitivament els papers, fins que ha acusat Calvo de comparar Borràs amb els presos polítics i, tal com es pot veure a les imatges, també era mentida però Sol ho ha usat com via d’escapament després de sentir-se acorralat. Les formes, el to i les mentides, han deixat en evidència l’assessor de “polítiques estratègiques” del vicepresident Pere Aragonès.