Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

VÍDEO | Segon judici del fons voltor Lioness Inversiones a un veí de Casa Orsola: les entitats exigeixen obrir vies de negociació directes

|

- Publicitat -

La Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample i el Sindicat de Llogateres han acompanyat el matí d’aquest dimecres, 15 de febrer, a un veí de Casa Orsola que s’enfronta en judici amb Lioness Inversiones, el fons voltor que ha adquirit la propietat i que l’ha denunciat perquè no ha abandonat l’immoble en finalitzar el contracte de lloguer. Es tracta del segon judici a veïns de la propietat; en el primer judici, el jutjat va demanar el desnonament del veí, però el llançament, que estava previst pel passat 14 de febrer, ha quedat suspès per ara.

Les entitats a favor del dret a l’habitatge reclamen al fons voltor que obri vies de negociació directes amb els veïns perquè han alertat que no marxaran. Denuncien que Lioness Inversiones “s’està enrocant en una posició de no voler negociar” i que, malgrat que des del fons voltor han dit que volien negociar individualment, “l’única negociació individual que s’ha fet vulnera la llei i el dret de lloguer social“, ja que implica un increment de preus interanuals, fet que ha quedat demostrat per un jutge de primera instància que és “completament il·legal”. Amb tot, la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample i el Sindicat de Llogateres insisteix a defensar que “l’única via de negociació és la col·lectiva” per tal d’aconseguit “la renovació dels lloguers de les veïnes de Casa Orsola”, segons han expressat a l’ACN.

Publicitat

Sobre el judici al qual s’enfronta un dels veïns, el Tono, Albert Freixa, el representant de la Xarxa d’Habitatge, assegura que no li donen “cap validesa ni importància” ja que es tracta d’un “pur tràmit”, perquè demostra la manca de voluntat de diàleg i de negociació del fons voltor.

Et pot interessar  El Sindicat de Llogateres acusa Sánchez d'endarrerir la publicació dels índex per afavorir la patronal immobiliària

El veí encausat va veure extingit el seu contracte de lloguer el passat mes de juliol, però ha continuat pagant i vivint al pis. Quan el fons voltor va adquirir la propietat de la Casa Orsola, va comunicar als veïns que no els renovaria els contractes quan aquests anessin finalitzant, un comunicat que va posar en alerta els veïns, que sospiten que l’objectiu és reformar els habitatges i fer lloguers de temporada a preus de luxe.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona s’ha ofert per mediar entre les dues parts i també hi ha sobre la taula la possibilitat de comprar l’edifici.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut