Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

[Vídeo] Sánchez-Crespo desmenteix que hi hagi assenyalaments als docents per parlar en castellà

L’empresari i docent universitari ha explicat que el conflicte lingüístic es va fabricar a partir dels anys noranta per interessos polítics del PP i destaca que el tema de la llengua a Catalunya es tracta “amb completa normalitat”

Redacció 23/09/2021

Dani Sánchez-Crespo, reconegut professor universitari en diferents institucions d’Educació Superior com la Universitat Pompeu Fabra, la Salle o la Universitat Politècnica de Catalunya, ha explicat que té més de 20 anys d’experiència acadèmica fent classes en català, castellà i anglès.

Així, ha exposat que, de manera general, el personal docent té facilitat per usar aquestes tres llengües en el desenvolupament de les seves tasques. D’aquesta manera, ha fet saber que dins del món acadèmic s’usen amb flexibilitat. Ho ha comunicat d’una manera original, ja que ha fet un vídeo en què mostrava la seva comoditat en les tres llengües.

És a dir, començava la frase amb un idioma i l’acabava amb un l’altre, per demostrar que es poden usar amb facilitat. Per tant, ha volgut posar en relleu que les informacions i notícies que volen destacar que hi ha un assenyalament als docents que fan les classes en castellà són falses.

Sánchez-Crespo ha subratllat que aquestes notícies van aparèixer a partir dels noranta, “per fabricar un conflicte que, a parer seu no existia, i que només reclamaven uns grupuscles del Partit Popular. Ha insistit en el fet que no “s’etiqueta” al cos docent per la llengua que usen.

Així, ha posat de manifest que hi ha hagut un interès polític en fer creure que a Catalunya hi ha pugnes per l’idioma que s’utilitza. Sánchez-Crespo ha conclòs de manera rotunda: “El tema de la llengua a Catalunya és un tema que es tracta amb completa normalitat”.