Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

VÍDEO | Proclames i salutacions feixistes dels ultres madrilenys just abans del partit contra el Liverpool

“Sempre feixistes i sempre madridistes”, cridaven i victorejaven els madridistes ultres, mentre alçaven el braç fent la salutació franquista

Maria Garcia 16/03/2023

El passat dimecres, 15 de març, els carrers de Madrid van tornar a ser l’escenari d’un vergonyós espectacle per part dels aficionats d’ultradreta del Reial Madrid, els coneguts com a ‘Ultra Sur’. Poc abans del partit que l’equip madrileny disputava contra el Liverpool, membres del grup ‘Ultra Sur’, que tenen vetada l’entrada a l’estadi del Bernabéu, van congregar-se als seus voltants tot cridant proclames feixistes i fent la salutació pròpia del franquisme.

“Sempre feixistes i sempre madridistes”, cridaven i victorejaven els madridistes ultres, mentre alçaven el braç fent la salutació franquista. Es tracta d’un vergonyós episodi que, de nou, posa de manifest la impunitat amb què la ultradreta ignora la nova Llei de Memòria Democràtica, la qual prohibeix expressament l’exhibició i utilització dels símbols pertanyents a la dictadura.

Aquest no és, tanmateix, l’únic episodi recent en què els membres del grup ‘Ultra Sur’ criden proclames feixistes mentre fan la salutació. Només tres setmanes enrere, en el primer partit que disputaven el Reial Madrid i el Liverpool, els aficionats ultres ja exhibien banderes amb símbols franquistes mentre feien la mateixa salutació.