Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

[Vídeo] Marchena promociona Vox en ple judici

L’excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha decidit respondre les preguntes com a testimoni a totes les parts al judici farsa contra l’independentisme que se celebra al Tribunal […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 14/03/2019
Manuel Marchena, dirigint-se a Vox en ple procés

L’excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha decidit respondre les preguntes com a testimoni a totes les parts al judici farsa contra l’independentisme que se celebra al Tribunal Suprem. I ho fa malgrat que per la seva condició d’investigat per l’Audiència Nacional podia haver descartat fer-ho.

Tot just començar i després de les Lleis Generals exigides pel jutge president de la Sala, Manuel Marchena, el magistrat ha anunciat que començava l’interrogatori d’aquesta manera: “Va usted a responder a las preguntas de Vox, perdón, digo… de la acusación particular”.

Els primers en iniciar les preguntes eren, efectivament, el partit d’ultradreta Vox que actua com a acusació particular. Aquest fet ha esdevingut una polèmica perquè distorsiona la campanya electoral del 28-A, ja que el partit ultranacionalista radical aprofita la seva presència a la sala del TS per a fer campanya.

El jutge Marchena no està obligat per imperatiu legal dir “acusació popular” en comptes de “Vox” però, si hi ha només una sola acusació particular, no té per què especificar. Envoltat de la polèmica per la presència del partit al judici, Marchena ha demanat disculpes entreveient que havia ficat la pota. Aquí el moment: