Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Marchena promociona Vox en ple judici

Segueix inflant-se la polèmica per la presència del partit d'ultradreta i unionista radical com a acusació particular amb el rerefons del 28-A

|

- Publicitat -

L’excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha decidit respondre les preguntes com a testimoni a totes les parts al judici farsa contra l’independentisme que se celebra al Tribunal Suprem. I ho fa malgrat que per la seva condició d’investigat per l’Audiència Nacional podia haver descartat fer-ho.

Publicitat

Tot just començar i després de les Lleis Generals exigides pel jutge president de la Sala, Manuel Marchena, el magistrat ha anunciat que començava l’interrogatori d’aquesta manera: “Va usted a responder a las preguntas de Vox, perdón, digo… de la acusación particular”.

Els primers en iniciar les preguntes eren, efectivament, el partit d’ultradreta Vox que actua com a acusació particular. Aquest fet ha esdevingut una polèmica perquè distorsiona la campanya electoral del 28-A, ja que el partit ultranacionalista radical aprofita la seva presència a la sala del TS per a fer campanya.

El jutge Marchena no està obligat per imperatiu legal dir “acusació popular” en comptes de “Vox” però, si hi ha només una sola acusació particular, no té per què especificar. Envoltat de la polèmica per la presència del partit al judici, Marchena ha demanat disculpes entreveient que havia ficat la pota. Aquí el moment:

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut