Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

[Vídeo] Lapsus de Sánchez que confon Catalunya amb Veneçuela

Tot i no acceptar un referèndum d’autodeterminació per Catalunya, demana que el futur dels veneçolans l’han de decidir ells mateixos a les urnes

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/02/2020
El president espanyol, Pedro Sánchez, atén la premsa des del Palau de la Generalitat després de reunir-se amb Quim Torra, el 6 de febrer de 2020 (Horitzontal)

Una vegada més, els paral·lelismes sobre la posició del Gobierno d’Espanya amb Veneçuela i Catalunya són inevitables, sobretot, després de la trobada entre Pedro Sánchez i el president de la generalitat, Quim Torra, quan, per sorpresa de molts dels allà presents, una de les preguntes dels periodistes ha versat sobre el país del Carib.

Justament, després de la trobada entre els dos presidents, els periodistes han pogut fer una petita roda de preguntes i, inesperadament, han preguntat a Sánchez sobre Veneçuela. Cal recordar la insolent posició que manté l’executiu espanyol sobre el país sud-americà que dona per vàlid un cop d’Estat com el del Juan Guaidó. Un alçament que considera legal i, en canvi, no tan sols no permet al poble català votar sinó que titlla, precisament, de cop d’Estat el referèndum de l’1-O.

En aquest context, responent al periodista, Sánchez ha exigit que “el poble veneçolà és qui ha d’escollir el seu futur”. La línia entre el que vol Catalunya, que és justament això: decidir el seu futur, i Veneçuela és tan fina que el subconscient ha jugat una mala passada a Sánchez.

Durant la resposta sobre les preguntes de Veneçuela, el president ha dit que “que els ciutadans votin és l’única via i hem creat un grup internacional per desbloquejar el conflicte amb Catalunya” i seguidament ha demanat perdó “amb Veneçuela, volia dir”.

Així ha quedat retratat: