Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

VÍDEO | La CUP carrega contra l’acord entre Junts i el PSOE: “S’allunya de les posicions independentistes”

Pellicer constata que JxCat fa "el mateix salt que va fer ERC" i "lliga el seu futur al PSOE"

|

- Publicitat -

La CUP ha expressat el seu rebuig a l’acord entre Junts i el PSOE per investir Pedro Sánchez perquè “s’allunya de les posicions independentistes” i “deixa fora el dret a l’autodeterminació”. Davant aquest escenari, ha afirmat que Catalunya es troba en “un final de cicle polític”.

El portaveu de la CUP al Parlament, Xavier Pellicer, ha qualificat el pacte de “volàtil” i “inconcret”. Igualment, ha constatat que ara JxCat fa “el mateix salt que va fer ERC” la legislatura passada, lligant “el seu futur al PSOE”. “On fins ara teníem una taula de diàleg ara en tenim dues”, ha afegit.

Publicitat
Et pot interessar  VÍDEO | El Parlament tomba la moció de la CUP sobre una nova llei de referèndum amb l'abstenció d'ERC i Junts

Pellicer també ha retret al president Carles Puigdemont que defensi que la sobirania recau al Parlament, però a l’hora de la veritat la cambra quedi “al marge” dels acords. “Fa molt temps que tant ERC com Junts han buidat de sobirania el Parlament”, ha apuntat. Durant la seva intervenció, el cupaire ha recordat l’historial d'”incompliments” del PSOE posant l’exemple de la derogació de la Llei Mordassa, encara pendent.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut