Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

VÍDEO | La catalana Andrea Fuentes salva la vida una nedadora que s’havia desmaiat dins l’aigua: “Els socorristes no reaccionaven”

|

- Publicitat -

Ensurt mundial a les piscines de Budapest. Durant un campionat mundial de natació la nord-americana Anita Álvarez es va quedar inconscient quan disputava la final de solo de sincronitzada i, efectivament, es va enfonsar.

Davant la inacció dels socorristes, la seva entrenadora catalana Andrea Fuentes va decidir tirar-se a l’aigua ràpidament, i així, va poder salvar-li la vida a la seva atleta.

Publicitat

L’entrenadora ha assegurat al programa ‘Tu diràs’ de RAC1 que va decidir llançar-se a l’aigua, ja que ningú més reaccionava davant l’esvaïment d’Álvarez. “Vaig cridar els socorristes perquè es tiressin, però no ho feien, no reaccionaven. Vaig veure que ningú venia i llavors em vaig llançar el més ràpid que vaig poder i vaig nedar cap a Anita”.

Fuentes ha revelat que “normalment, en acabar una coreografia l’únic que vols és respirar, fruit del cansament i l’esforç exercit; però en el cas de l’Anita Álvarez explica que “se n’anava cap al fons i no era normal”.

El moment inèdit ha estat capturat, i en les darreres hores xarxes socials i mitjans de comunicació n’han anat plens; una imatge ha estat portada d’arreu del món. En el següent vídeo es pot veure, seguit d’altres que també han causat furor.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut