Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1017
La República

[Vídeo] Josep Cuní: “Em van assegurar que Rússia ajudaria a canvi d’una base al Mediterrani”

El periodista considera que és una teoria fantasiosa però “no descarto res i que Putin vulgui desestabilitzar l’statu quo establert”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 28/10/2020
Josep Cuní pronuncia un discurs al Parlament després de rebre el novè premi Quim Regàs de periodisme, aquest dimarts 14 de juny (HORITZONTAL)

Josep Cuní ha obert la possibilitat a donar per bona la teoria del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona que ha relacionat les detencions d’avui a empresaris i activistes independentistes amb el Kremlin i Vladímir Putin.

El periodista ha explicat al ‘Tot es mou’ de TV3 que unes persones independentistes a Moscou li van explicar “de bona font” que el pacte consistia que si la República catalana es feia efectiva, amb un acord amb Rússia, Catalunya cediria una base de la costa catalana perquè Putin pogués tenir un base militar naval al Mediterrani, ja que mai no ha pogut tenir-la.

Cuní afegeix que tot i que li va semblar “una teoria fantasiosa” després reflexiona que “no descarto res”, ja que no nega que “Putin vulgui desestabilitzar l’statu quo establert”. Finalment exclama: “he vist moltes pel·lícules que després s’han acomplert”.