Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

[Vídeo] Geis sobre el 25% de castellà: “Ho vam veure l’1-O, un estat que s’imposa per la força no té futur”

|

- Publicitat -

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presidit la primera Jornada sobre la llengua en el sistema d’universitats i de recerca al Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona). Geis ha començat agraint “el compromís insubornable” del sistema de coneixement del país amb el català i la col·laboració dels rectors de les universitats i dels centres de recerca.

Publicitat

Des de la conselleria de Recerca i Universitats veuen vital “posar l’accent en el consens, defensant la llengua de forma unitària i sense partidismes”. Així mateix, a través d’una piulada a Twitter, Geis ha reivindicat que una de les primeres decisions que va prendre com a consellera va ser crear una Direcció General per vertebrar el país a través del coneixement en català.

També ha comparat la salut de la llengua en territoris lingüístics més petits com Dinamarca i Països Baixos a la de Catalunya: “La diferència és que els danesos i els holandesos tenen estat propi i els catalans no”. A més, ha remarcat que “tenim un estat que ens va en contra” i ho ha exemplificat amb la imposició del 25% de castellà a les aules. La sentència, a parer seu, “està fent reactivar el model de defensa d’escola catalana” i ha recordat que “ho vam veure l’1-O, un estat que s’imposa per la força no té futur”.

Et pot interessar  ERC, comuns i PSC reclamen que la Mesa de l’Eurocambra decideixi sobre l’ús del català “tan aviat com es pugui”
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió