Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

[Vídeo] Els Mossos contra els CDRs: detinguts 5 membres a la Seu d’Urgell

Acusats per la vaga del 21 de febrer passat

Gerard Sesé 20/06/2019
Protestes contra els Mossos per les detencions de 5 membres del CDRa la Seu d'Urgell

L’intent de criminalització dels CDRs per part dels Mossos d’Esquadra torna a viure un trist episodi: avui dijous 20 de juny de 2019 hi ha hagut 5 detencions a la Seu d’Urgell. Li ha tocat rebre al CDR Alt Urgell que ja tenia dos membres investigats.

Els agents els han conduït a la comissaria de la Seu d’Urgell i s’espera que aquesta tarda siguin traslladats al Jutjat per declarar. Als encausats se’ls acusa de delictes de desobediència, resistència, desordres públics i atemptat contra l’autoritat per la seva participació en la vaga general del 21 de febrer. Des de la Plataforma de suport als encausats asseguren que cap d’ells havia estat identificat ni detingut durant la jornada. Tots ells són històrics activistes dels moviments socials de la ciutat.

Els detinguts són: l’Ivan Garriga, Susanna Edo, Xènia Antona, Pau Lozano i Xavier Massallé, tots ells membres del CDR i els tres últims, també, militants de CUP Alt Urgell. La Xènia, a més, és l’actual portaveu del grup municipal CUP la Seu d’Urgell i el Pau és l’anterior regidor de la candidatura.