Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

VÍDEO | Els Bombers estabilitzen l’incendi rural i urbà de Calafell

|

- Publicitat -

Els Bombers han aconseguit estabilitzar, poc abans de les sis del matí d’aquest dimecres, 15 de març, l’incendi que encara crema a Calafell (Baix Penedès), tal com ha confirmat el mateix cos a través de les xarxes socials. Malgrat estar estabilitzat, un total de 28 dotacions terrestres continuen treballant al lloc dels fets per tal de mantenir controlat el perímetre de l’incendi i evitar que sorgeixin focus secundaris. La trentena de persones evacuades de casa seva va tornar a casa seva cap a la mitjanit, i durant aquest matí està previst que s’aixequi el confinament preventiu de les urbanitzacions de Mas Mel, Bellamar i Bellamel. El foc ha afectat un total de 24 hectàrees, segons els cossos d’emergències, però que són discontínues.

El foc, que ha afectat la muntanya de l’Escarnosa i les urbanitzacions de Mas Mel i Bellamar, va començar a cremar el dia abans, dimarts, cap a les sis de la tarda, per causes encara desconegudes però que s’estan investigant. Els cossos d’emergències s’han trobat amb el vent com a principal dificultat a l’hora d’extingir les flames, ja que bufava un fort vent de mestral que provocava que el foc es propagués ràpidament. A causa del vent, tampoc no van poder-se activar els mitjans aeris.

Publicitat

Durant tota la nit prop d’una cinquantena de dotacions dels Bombers han treballat per evitar que els flancs no s’obrissin i que les flames no afectessin més urbanitzacions. El flanc esquerre era un dels que més preocupava, ja que estava ple de focus secundaris, però finalment va poder-se controlar- Els Bombers han compartit el moment en què aconsegueixen tancar aquest flanc.


El mateix dimarts, els Bombers van atendre amb més de 30 dotacions un altre incendi, entre Vilaplana i Selva del Camp (Baix Camp), que presentava la mateixa problemàtica i que fins hores després no va poder estabilitzar-se. Tanmateix, aquest foc ja ha cremat prop de 49 hectàrees, principalment de vegetació (pins blancs i matolls).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut