Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Elogis a la televisió basca i crítiques a TV3 pel tractament de les detencions dels 9 independentistes

|

- Publicitat -

Prudència a TV3 i clarividència a ETB2. Les crítiques a les xarxes no s’han fet esperar pel tractament de les detencions dels 9 independentistes avui durant la ràtzia de l’Estat a Catalunya per sembrar la por de cara a la possible resposta massiva de la societat catalana a les sentències del judici farsa.

Tant ‘Els Matins’ com el programa ‘Planta Baixa’ han estat sota el punt de mira a les xarxes per com anaven informant sobre les poques dades que es produïen de les detencions, ja que l’operació contra els CDRs ordenada per l’Audiència Nacional espanyola està sota secret de sumari.

Publicitat

En canvi s’ha lloat com la televisió pública basca, a diferència de la catalana, tenia molt clar que tot plegat forma part d’un vil muntatge de l’Estat per a criminalitzar l’independentisme i tenir així la coartada a punt per a condemnar-lo i reprimir-lo amb tots els mitjans possibles.

Al programa ‘En Jake’, presentat pel periodista Xabier Lapitz, de seguida ha optat per explicar l’opció que tot plegat fa pudor de socarrim: “Si és una ordre de l’Audiència Nacional, d’alguna manera s’ha de lligar amb algun element de violència, si no s’hagués fet per part d’un jutjat de Catalunya” ha dit Lapitz que, a més, ha arribat a afirmar que “ha passat just a les portes que es publiquin les sentències, això ens dóna una pista”.

Àdhuc, un dels col·laboradors ha recordat que la nota de la Guàrdia Civil “està tot en condicional” i ha recordat altres detencions que després van acabar amb un no res com “les del Dixan, que al final era detergent”. A més, han arribat a afirmar que “algú està intentant fabricar una imatge de violència” sobre els CDRs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut