Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Comencen a esclarir-se els motius de l’intent de segrest de la policia espanyola a un independentista

|

- Publicitat -

Ahir us mostràvem un vídeo difós per Anonymous Catalonia on es veuen tres suposats policies de paisà intentant reduir i detenir un jove independentista de manera molt agressiva a Viladecans.

Els crits del noi “Ajudeu-me si us plau” han provocat la reacció de la gent que cridaven als segrestadors “el voleu deixar anar, si us plau? Que algú ho gravi! Identifiqueu-vos! Això és il·legal!”.

Publicitat

Les imatges són tan impactants que de seguida es van fer virals. El que no quedava clar eren els motius de l’intent de segrest i, d’altra banda, per part de qui es volia fer. Quan els Mossos van arribar, els policies secrets espanyols van fugir sense ser identificats.

Segons ha pogut saber La República, un grup reduït de joves independentistes va anar a fer cua per intentar accedir a l’acte de Pedro Sánchez. De manera pacífica, com que no van poder aconseguir-ho, van girar cua per anar a manifestar-se amb els altres independentistes concentrats darrere l’extens cordó policial. Un d’ells, però, abans de marxar, va voler dialogar amb un mosso a qui va retreure les accions de repressió dels últims dies.

Aquest mateix jove és el mateix que la policia secreta espanyola hauria intentat detenir agressivament, en un intent de revenja propi d’una policia política d’un Estat no democràtic, per haver intentat accedir al míting del president del Gobierno.

Aquí els dos vídeos, primer el jove marxant de l’acte perquè no el van deixar entrar i després lluitant per no ser detingut.

Investigació interna

Després de la viralització de les imatges, s’ha fet públic que els Mossos d’Esquadra revisaran l’actuació del grup d’agents de paisà. El cos revisarà les imatges i els fets que van passar abans i després dels vídeos que han transcendit per veure si l’actuació s’ajusta als protocols o no. Aquest cas se suma als altres 15 que ja s’estan estudiant des de l’inici de les protestes a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut