Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

VÍDEO | Cinc anys enrere: L’Estat va amenaçar els mitjans que publiquessin l’anunci de l’1-O: “Vam desobeir”

|

- Publicitat -

L’Estat va amenaçar els mitjans que publiquessin l’anunci de l’1-O, tot i que la majoria va decidir retirar la publiciat, el diari ditial ‘La República’, aleshores conegut com a ‘Directe!cat’ es va mantenir fidel.

Per això, cinc anys enrere vam ser citats per la Guàrdia Civil i el jutjat núm. 13 de Barcelona: “No cedirem amb la llibertat d’informació, ni amb el dret del poble català a decidir el seu futur”, denunciava l’editor de La República citat a declarar, Joan Puig.

Publicitat

Així mateix, el 15 de setembre del 2017, Puig va rebre la visita de la Guàrdia Civil a casa seva i allà se li va entregar un requisit que ordenava que el diari digital havia de deixar d’albergar publicitat institucional sobre el referèndum de l’1 d’octubre.

En la citació únicament s’especificava que es tractava d’una investigació “declarada secreta” i que s’estava realitzant per orde del “Jutjat d’Instrucció nº 13 de Barcelona”.

A la caserna també hi va entrar a declarar el director del diari ‘El Punt Avui’, Xevi Xirgo; qui es trobava en la mateixa situació que Puig. La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals,Núria Llorach, també citada com a testimoni. Llorach VA parlaR davant els mitjans per dir que “els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio seguirem garantint el pluralisme i el servei públic i seguirem treballant per aquesta garantia que ens ha encomanat el Parlament de Catalunya”.

Et pot interessar  Votants de l'1-O agredits a Lleida porten Espanya davant el TEDH amb una demanda col·lectiva
Publicitat

Opinió

Minut a Minut