Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

[Vídeo] Carles Puigdemont es fa tiktoker

La presència a les xarxes del president a l’exili arribava a l’APP de moda entre els més joves

Gerard Sesé 08/07/2020
El president Carles Puigdemont escrivint amb el mòbil

Avui dia és imprescindible que els polítics tinguin presència a les xarxes socials per a dur a terme una bona comunicació política. Facebook, YouTube, Twitter, Instagram i ara… Tiktok! És el cas del president a l’exili, Carles Puigdemont, que ell i els seus assessors han decidit que també tingui un perfil en aquesta APP de moda sobretot entre el públic jove i adolescent, tal com ha pogut certificar La República.

Tiktok ha esdevingut, a més, una porta per a recuperar l’ús del català entre els joves. Es podria dir, fins i tot, que la nostra llengua ha esdevingut tot un fenomen a l’aplicació asiàtica, ja que,àdhuc, ha creat noves icones i estrelles juvenils que acumulen desenes de milers de seguidors.

De fet, tothom s’està fent Tiktok! TV3 o Catalunya ràdio, per exemple, han obert perfils així com altres polítics, com la diputada d’ERC a Madrid Marta Rossique, fins i tot Barcelona en Comú hi té el seu perfil.

Aquest és el primer vídeo que l’entorn del president ha penjat en aquesta APP que es basa en peces curtes de vídeo (màxim d’un minut) sovint amb un toc d’humor. La interface permet moltes opcions d’edició i compartició del que s’hi publica. Un espai divertit i d’entreteniment que es pot convertir, ben aviat, en una eina de divulgació entre els més joves.

@krlspuigdemontEeeeeooo!! Hola ##TikTok ✊🤘##Catalunya ##independència♬ sonido original – krlspuigdemont