Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Borrell manipula el CEO per intoxicar l’opinió pública espanyola

Aquesta és la fal·làcia que deixa anar en directe a Tele5

|

- Publicitat -

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha afirmat -aquest matí, a El programa de Ana Rosa de Telecinco- que “els partidaris de la independència disminueixen”. Segons ell, s’ha basat en les darreres dades del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat, però el que no ha explicat és que les ha presentat manipulades.  I és que ha comparat dos percentatges d’un any a l’altre com si es tractessin de respostes a la mateixa pregunta, quan no és així.

Publicitat

“Eren un 48% i ara són un 40%”, ha assegurat. Però, d’on ha tret aquestes xifres? Pel que fa a la primera, es refereix al 47,2% que va respondre ‘Sí’ a la pregunta binària “vol que Catalunya esdevingui un estat independent?” a finals del 2018 i, en parlar del 40% actual, no apunta que no es tracta del resultat de la mateixa pregunta sinó de la gent que ha respost “un estat independent” a la pregunta “creu que Catalunya hauria de ser…”, que presenta fins a sis respostes possibles.

Així, barreja aquestes dades per assegurar que el ‘Sí’ a la independència ha disminuït quan, en realitat, si mirem el resultat de la pregunta binària “vol que Catalunya esdevingui un estat independent?” d’enguany és del 48,4% i, per tant, creix respecte a l’any passat.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox

Publicitat

Opinió

Minut a Minut