Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Batec protesta contra l’increment de la factura elèctrica bloquejant locals i seus d’Endesa, Iberdrola i Naturgy

|

- Publicitat -

El col·lectiu Batec ha dut a terme una nova acció aquesta passada nit per protestar contra l’increment desmesurat del preu de la llum sobre les butxaques dels particulars, que cada vegada tenen més dificultats per pagar la factura elèctrica. Així, membres del col·lectiu han sortit al carrer de nit per bloquejar amb silicona els panys d’alguns locals i seus d’empreses energètiques com Endesa, Iberdrola, Naturgy RepsolÉs la segona acció de Batec després de la “vaga de pagament” als trens de Rodalies.

El col·lectiu carrega contra l’exagerat preu de la llum, que ha anat escalant aquest últim any fins a xifres totalment desorbitades, però especialment contra el fet que les companyies elèctriques han multiplicat els seus beneficis, mentre la qualitat de vida dels seus clients disminueix.

Publicitat

“Avui el preu mitjà de la llum és de 200 €/kWh. Això representa el doble del preu mitjà d’aquesta data l’any 2020. Les companyies de llum multipliquen els seus beneficis i la teva factura continua pujant. Fem que ho paguin!”, expressen a Twitter, on criden a la mobilització. L’objectiu és revertir la situació i que la crisi energètica l’assumeixin els responsables, i no pas “els de sempre”.

Et pot interessar  La inflació augmenta quatre dècimes fins al 3,1% al març a Catalunya per l'encariment de la llum i els carburants
Publicitat

Opinió

Minut a Minut