Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Aragonès defensa l’acord per “eliminar” la sedició com un “pas importantíssim” en la desjudicialització

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, veu l’acord per “eliminar i esborrar” la sedició com un “pas importantíssim”. En una compareixença a la Galeria Gòtica de Palau, Aragonès ha afegit que a partir d’ara cal ampliar l’entesa per la “completa desjudicialització“.

El president ha reiterat que el delicte “desapareix” del Codi Penal, i que així “es comença a construir la resolució del conflicte”. “Queda camí per recórrer”, ha afegit Aragonès, que ha constatat que cal “seguir treballant per ampliar els acords i construir-ne de nous”. Sobre els delictes de rebel·lió i malversació, Aragonès ha dit que els grups poden “completar l’acord” durant el tràmit parlamentari al Congrés.

Publicitat

Període d’esmenes 

Aragonès ha afirmat que l’objectiu d’ERC és continuar negociant, a partir de les esmenes que s’obriran ara. Els grups poden provar d’introduir modificacions i, precisament, és aquí on els republicans intentaran també que es modifiqui el delicte de malversació. Per aprovar la reforma, el govern espanyol en tindria prou amb el suport dels socis de la investidura de Pedro Sánchez.

El president de la Generalitat també ha insistit durant la seva compareixença que l’acord no és de partits ni de sigles o aliances parlamentàries, sinó que “va de drets i llibertats” per posar “fi a la repressió” i “avançar en el conflicte polític”. Així, el president no ha volgut valorar si l’acord per derogar la sedició aplana el camí per aprovar els pressupostos de la Generalitat i els de l’Estat del 2023.

La taula de diàleg

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum

ERC i el Govern d’Aragonès mantenen que la pròxima reunió de la taula de diàleg —que toca celebrar a Barcelona— tindrà lloc abans de finals d’any. L’entesa per eliminar la sedició pot apropar la data de la trobada, on no se sap encara si hi assistiran els dos presidents, i si la Generalitat canviarà o no els seus representants després de la sortida de Junts de l’executiu -tot i que el partit ja no assistia a les últimes negociacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut