Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VIDEO | Així va ser l’entrega de la medalla d’or del Parlament a l’equip Femení del Barça

Putellas, durant el discurs d'agraïment per la medalla d'or del Parlament, va reclamar "canvis" a la Federació espanyola de Futbol per "no tornar a viure una situació d'abusos"

|

- Publicitat -

L’equip femení del FC Barcelona va rebre la nit del passat dimecres, 13 de setembre, la medalla d’or del Parlament de Catalunya, el màxim reconeixement que atorga la cambra catalana. Les jugadores de l’equip van recollir les medalles en un acte institucional celebrat al mateix Parlament, amb tota la classe política catalana present, i una aparició sorpresa del grup català ‘The Tyets’, que van interpretar el seu gran èxit ‘Coti x Coti’. Al seu torn, la capitana de l’equip, Alèxia Putellas, va fer un discurs que quedarà marcat al món de l’esport, especialment pel context que els equips femenins viuen actualment arran del cas Rubiales.

La rebuda de les jugadores ha anat seguida d’una glossa de l’equip protagonitzada per l’olotina Anna N. Schlegel, executiva catalana, empresària, inversora, Creu de Sant Jordi i escollida dona més influent del món en tecnologia el 2020 i el 2023. Finalitzada la glossa, la presidenta del Parlament ha fet l’acte d’entrega de la medalla d’honor en la categoria or, que ha rebut Putellas en nom de tot l’equip. El Parlament distingeix, així, la “contribució” del conjunt al “creixement, reconeixement i generació d’igualtat d’oportunitats en el futbol femení“.

Publicitat

“Som aquí per quedar-nos, som aquí per ajudar les que vindran, perquè encara queda molt camí per fer, aquests dies ho veieu amb la greu situació que afrontem amb la Federació i els canvis que totes sol·licitem perquè cap dona dins o fora del futbol no hagi de viure mai més cap situació de menyspreu, falta de respecte o abusos”. Així de contundent s’ha manifestat la capitana de l’equip de futbol femení del Barça, Alèxia Putellas, en el discurs d’agraïment per la medalla d’or que el Parlament ha concedit a l’equip.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha demanat, en aquest sentit a polítics i societat en general que s’incorpori la perspectiva de gènere “en qualsevol àmbit”. També ha recordat que a principis de setembre el Parlament es va posicionar “pel que fa a drets i igualtats entre homes i dones” l’1 de setembre, en relació als fets “lamentables i vergonyants” a la celebració de la Copa del Món femení a Austràlia. “Però és un posicionament que es fa extensiu a tot el món de l’esport”, ha reblat.

El parlament d’agraïment de Putellas ha anat seguit d’una actuació del grup The Tyets, que ha interpretat el seu èxit ‘Coti per Coti’. Posteriorment ha estat el torn dels parlaments del president del Barça, Joan Laporta, que ha assegurat que la medalla “ajuda a aterrar les barreres que l’esport femení s’ha trobat sempre al camí”, i de la presidenta de la cambra.


L’acte s’ha tancat amb la interpretació de l’himne de Catalunya que ha ofert el cor Geriona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut