Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] 7 motius ràpids per votar ‘No’ a Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

Demà hi torna a haver ple d’investidura al Congreso i se sabrà si Pedro Sánchez és president d’Espanya i segueix el seu mandat iniciat fa 1 any.

Les incògnites són sobre la taula perquè segons sembla, no hi ha acord per a formar govern entre els socialistes i Unidas Podemos. Si finalment no arriben a cap pacte, hi haurà una segona oportunitat al setembre i, per tant, en la votació de demà la decisió del sentit del vot independentista seria totalment intranscendent.

Publicitat

Si hi ha acord, però, els vots d’ERC i JxCat podrien ser clau, especialment el dels primers ja que en segona volta només calen més ‘Sí’ que ‘No’. La formació de Carles Puigdemont ja ha anunciat que votarà ‘No’ i que haurien de canviar molt les coses per modificar el seu vot. ERC, en canvi, va deixar clar que si hi ha acord entre PSOE i UP facilitarà la investidura.

Però, realment, per què voldria l’independentisme que Pedro Sánchez sigui president? Si no se’ns ha explicat tota la veritat, seria a canvi de res. I és que la trajectòria recent del president espanyol (i la no tan recent) aboquen a no tan sols no pactar-hi sinó a no investir-lo.

En aquest vídeo al canal de Gerard Sesé, s’expliquen 7 motius ràpids pels quals l’independentisme hauria de fer un ‘No a tot’ a Sánchez: la seva posició sobre el referèndum, els presos polítics, les amenaces sobre un nou 155, els casos d’espionatge de Borrell sota el seu mandat, els motius del vet a Pablo Iglesias i el seu passat quan negava els GAL són alguns dels temes que fan esgarrifar a qualsevol independentista. El ‘No’, per tant, és una eina per mantenir el conflicte polític obert, per no normalitzar la repressió i la suspensió de diputats electes, per evitar que des de fora es consideri un afer intern i per forçar a l’esquerra espanyola a entendre que si vol governar, ha de permetre una solució democràtica a Catalunya.

Et pot interessar  El Govern creu que la Moncloa actua per "interessos electorals" en portar al TC la ILP per declarar la independència

Publicitat

Opinió

Minut a Minut