Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Verge, sobre l’agressió sexual a una menor i la difusió del vídeo en una discoteca de Sabadell: “Waka no és un espai segur”

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat, Tània Verge, ha afirmat que la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès “no és un espai segur”, després que el passat dimecres, 28 de desembre, una jove menor d’edat denunciés haver estat víctima d’una agressió sexual, així com la difusió del vídeo de l’agressió, que també ha denunciat un altre noi menor d’edat. Aquest cas ha fet recordar les múltiples polèmiques que acumula la discoteca, com ara més agressions sexualsviolència per part del personal de seguretatagressions racistes i homòfobes, motiu pel qual els veïns de la zona reclamen el tancament del local.

Sobre el tancament de la discoteca Waka, Verge ha explicat durant una entrevista a Catalunya Ràdio que la llicència de funcionament és una concessió municipal, sense donar massa respostes a perquè continua obert aquest establiment, que acumula més de 160 intervencions policials, 46 agressions, 36 detinguts (3 per violacions), i una multa de 152.000 euros per tenir-hi menors treballant. Ha defensat que el Govern ha fet diverses actuacions al local tot i que n’ha garantit totes les que calguin contra les violències masclistes i sexuals.

Publicitat

On Verge ha volgut posar l’accent és en la nova agressió sexual registrada a la discoteca, la qual s’ha viralitzat, ja que el vídeo d’aquesta mateixa agressió va compartir-se de forma indiscriminada per Twitter i TikTok. En aquesta línia, la consellera ha demanat a la societat que entengui la gravetat dels fets ocorreguts a la discoteca Waka i la posterior viralització de les imatges; destacant que la denúncia per part de la família de la noia és un acte valent, ha insistit que qui no fa per res per evitar el que va passar també està cometent violència sexual i és part de la cultura de la violació. A més, ha apuntat que en aquest cas s’estaria parlant de pornografia infantil, ja que la noia és menor d’edat.

Et pot interessar  La distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies començarà dilluns vinent

La investigació continua oberta, i són els Mossos i la justícia els que hauran de dirimir responsabilitats, tal com ha afirmat la consellera. Verge ha recordat també que els fets van passar en una festa on estava permès l’accés a menors i que, per tant, el local hi pot tenir responsabilitat, però també el conjunt de persones que no van fer res per evitar-ho.

La consellera ha defensat que el Govern ha fet un seguit d’actuacions sobre aquest local i ha garantit que s’estan dedicant “tot els recursos”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut