Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Una pel·lícula catalana es converteix en la primera d’Europa en finançar-se amb NFT

|

- Publicitat -

La producció catalana de ‘Calladita’ és la primera pel·lícula europea que es finança amb NFT (‘non-fungible tokens’). El director, Miguel Faus, assegura que es tracta d’un mètode “similar” a les campanyes de micromecenatge que es fan habitualment, però la novetat és que es dona un “actiu digital a la blockchain” digital als inversors que potser en un futur es revaloritza. El llargmetratge s’ha rodat durant cinc setmanes a l’Empordà i explica la història d’una dona colombiana que entra a treballar com a dona de fer feines en una luxosa mansió de la Costa Brava. Ariadna Gil, Luis Bermejo i Paula Grimaldo protagonitzen la pel·lícula que veurà la llum a mitjans del 2023.

A primera vista podria semblar un rodatge d’una pel·lícula habitual, però aquesta producció no és del tot convencional. Almenys en l’àmbit del finançament perquè es tracta del primer film europeu que es tira endavant amb NFT. Faus, explica que “la majoria” de produccions cinematogràfiques a l’Estat es fan “o bé amb diners públics o amb grans grups de comunicació”. Però hi ha una via alternativa, la del micromecenatge. Fins ara, s’havien fet produccions audiovisuals amb campanyes de ‘crowdfounding’ a través de diverses plataformes.

Publicitat

Què és i com funciona el NFT?

Però Faus ha decidit tirar endavant el seu projecte de llargmetratge amb un procés diferent: el de NFT. Es tracta d’un tipus d’actius digitals que poc a poc s’estenen en el món artístic. Per fer realitat aquesta producció, els inversors han donat criptomonedes a la producció i l’equip les ha transformat en diners físics per pagar a tots els proveïdors.

A canvi, els inversors reben NFT, un actiu digital que representa “una petita part del projecte” i possiblement “en un futur es revaloritza”. Faus ha destacat que “el 99% dels inversors” són col·leccionistes d’NFT i estaven interessats en participar en aquest primer projecte audiovisual europeu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut