Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un sindicat unionista dels Mossos, nerviós per la nova visibilitat de les identificacions dels antidisturbis

|

- Publicitat -

El sindicat de Mossos d’Esquadra Sap-Fepol, que s’ha mostrat proper a l’unionisme assegurant que la policia catalana sempre ha de ser fidel a la Constitución, considera que fer que els agents antiavalots del cos portin el número d’identificació per davant, darrere i al casc és “una mesura totalment inacceptable”.

En un comunicat aquest dijous, ha afirmat que la proposta d’escurçar el nombre i fer-lo més visible és “una nova mostra de desconfiança el departament d’Interior” de la Generalitat cap als agents de el cos.

Publicitat

El director general dels Mossos, Pere Ferrer, va explicar la mesura dimecres davant la comissió d’Interior de Parlament, i el sindicat ha criticat que “arriba en un moment en què el cos de Mossos d’Esquadra es troba sotmès a una fiscalització permanent que desmotiva el col·lectiu”.

Sap-Fepol veu l’actualització del número d’identificació com una manera de “marcar més” als agents, i lamenta que la mesura no s’hagi comunicat davant del Consell de Policia, sinó al Parlament.

El sindicat retreu a la Conselleria que “sempre s’excusa amb la falta de pressupost” quan demanen millores en el material de protecció, però sí que implementa aquesta mesura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut