Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Un sindicat unionista dels Mossos, nerviós per la nova visibilitat de les identificacions dels antidisturbis

El Sap-Fepol veu “inacceptable” que els agents portin identificació per davant, darrere i al casc

Redacció 30/01/2020
Pla obert dels Mossos arribant a la zona del tall de l'AP7 a la Jonquera aquest dissabte 19 d'octubre de 2019. (Horitzontal)

El sindicat de Mossos d’Esquadra Sap-Fepol, que s’ha mostrat proper a l’unionisme assegurant que la policia catalana sempre ha de ser fidel a la Constitución, considera que fer que els agents antiavalots del cos portin el número d’identificació per davant, darrere i al casc és “una mesura totalment inacceptable”.

En un comunicat aquest dijous, ha afirmat que la proposta d’escurçar el nombre i fer-lo més visible és “una nova mostra de desconfiança el departament d’Interior” de la Generalitat cap als agents de el cos.

El director general dels Mossos, Pere Ferrer, va explicar la mesura dimecres davant la comissió d’Interior de Parlament, i el sindicat ha criticat que “arriba en un moment en què el cos de Mossos d’Esquadra es troba sotmès a una fiscalització permanent que desmotiva el col·lectiu”.

Sap-Fepol veu l’actualització del número d’identificació com una manera de “marcar més” als agents, i lamenta que la mesura no s’hagi comunicat davant del Consell de Policia, sinó al Parlament.

El sindicat retreu a la Conselleria que “sempre s’excusa amb la falta de pressupost” quan demanen millores en el material de protecció, però sí que implementa aquesta mesura.