Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Un policia espanyol imputat per l’1-O denuncia ara una dona que va fer-li un petó a la boca “no consentit” durant el referèndum

Sis anys després, l'agent de la Policia Nacional interposa denúncia per agressió sexual contra la dona que el va besar durant la intervenció policial al Departament d'Educació

|

- Publicitat -

Un agent de la Policia Nacional investigat per l’1-O ha denunciat ara una suposada agressió sexual d’una dona que va fer-li un petó a la boca “sobtat i no consentit” en el marc del referèndum de 2017.

En plena polèmica pel petó forçat de Luis Rubiales a Jenni Hermoso durant la celebració de la victòria d’Espanya al Mundial, el policia espanyol ha interposat denúncia davant del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona sis anys després dels fets. Fonts del Sindicat Unificat de Policia (SUP), al qual està afiliat l’agent, han informat que aquest policia està investigat per la intervenció policial de l’1-O a Catalunya.

Publicitat

L’agent va sentir un “profund fàstic”

Els fets van tenir lloc a la Via Augusta, davant els serveis centrals del Departament d’Educació. El policia argumenta a la denúncia que l’acció buscava una reacció que desencadenés en una situació de “violència generalitzada” en un moment de màxima tensió entre els manifestants i els agents que havien comissat les urnes que hi havia a l’interior de la conselleria, que va funcionar com a col·legi electoral. Segons el denunciant, els fets van produir-se en el moment en què els agents es replegaven “entre crits, insults, agressions i vexacions”.

El policia relata que la dona, d’uns 60 anys, se li va acostar, el va insultar, i en observar que hi havia una càmera propera a tots dos va besar-lo: “Va agafar-me amb les dues mans del coll i del casc antiavalots que portava en anar d’uniforme, i acostant el meu cap al seu em va immobilitzar i besar la boca”, assegura l’escrit.

L’agent afirma que va sentir un “profund fàstic”, però adverteix que la seva reacció va ser “de contenció davant la situació d’extrema violència” que els policies van viure aquella jornada, a cada lloc habilitat com a col·legi electoral i aquell en concret.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O

La denúncia va acompanyada d’un vídeo en què es pot veure el moment exacte en què va produir-se el petó. El policia ha sol·licitat al jutjat que identifiqui la presumpta agressora i ha demanat que se li imposi una ordre d’allunyament de 1.000 metres i la prohibició de comunicació amb qualsevol mitjà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut