Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Un nou accident a la mina de Súria deixa un treballador ferit

L'accident s'ha produït només tres mesos després de la mort de tres geòlegs

|

- Publicitat -

Un treballador de la mina de Cabanasses de Súria ha resultat ferit aquest dimecres a la tarda en caure-li una pedra d’uns tres quilos a sobre. La mina va haver d’activar el protocol d’emergències i Mossos ha derivat el cas, sense diligències penals, a inspecció de treball. ICL, l’empresa gestora de la mina, ha confirmat l’accident i ha detallat que la galeria no és la mateixa de l’accident mortal del 9 de març.

En aquest cas, el miner va haver de ser traslladat a l’hospital i va ser donat d’alta el mateix dia. L’accident s’ha produït només tres mesos després de la mort de tres geòlegs en caure’ls-hi una part del sostre de gairebé dues tones. En aquell cas, les primeres investigacions apunten a un cúmul d’errors i negligències greus.

Publicitat

CCOO ha condemnat a través d’un comunicat el nou accident a les mines de Súria. El sindicat exigeix a la direcció d’ICL que “implementi les mesures preventives” i “prengui les mesures necessàries per evitar nous incidents i garantir la seguretat de les persones que treballen a la mina”.

De fet, té previst reunir-se la setmana que ve amb la representació sindical d’ICL per analitzar les causes del nou accident i la situació de seguretat a la mina. El sindicat avança que també estan a punt de tancar l’informe propi sobre l’accident mortal a la mina de Súria del 9 de març passat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut