Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Un exjutge espanyol: “L’anunci que farà Puigdemont renovarà l’esperança a la República”

“Puigdemont és President legítim pel suport democràtic d’una nació. Líder de l’independentisme català, el seu camí es diu consistència”

Gerard Sesé 02/07/2020
Elpidio José Silva, al seu despatx de Barcelona / Aleix Ramírez

Tot apunta que d’aquí a poques hores el president a l’exili, Carles Puigdemont, anunciarà que crea un nou partit i deixa el PDeCat. Aquesta nova eina, sumaria persones i no sigles i estaria avalada pel també president de la Crida, Jordi Sánchez.

Un pas que fa temps que bona part de la societat catalana demanava a Puigdemont per encara les noves eleccions catalanes, abandonar d’una vegada per totes l’espai anomenat per alguns “postconvergent” i crear un instrument que guiï Catalunya cap a la independència sense por i entenent que amb l’Estat no s’hi pot fer res.

Aquesta visió també la té l’exmagistrat espanyol Elpidio Silva, que ha fet una piulada contundent: “Puigdemont és President legítim pel suport democràtic d’una nació. Líder de l’independentisme català, el seu camí es diu consistència. El que s’anunciï en les pròximes hores renovarà l’esperança a la República de Catalunya. Ara toca”.