Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Un diputat del PSC es dona de baixa i carrega durament contra els socialistes

Carles Castillo, envia una carta a Miquel Iceta, on explica que no entén el suport del partit a la monarquia corrupte

Redacció 01/09/2020
Carles Castillo amb Rosa Maria Ibarra quan encara era del PSC.

Dur cop contra el PSc des de les mateixes files. El diputat català Carles Castillo, líder del corrent crític “Juliol del 78”, ha estripat el carnet del partit tot i que manté el seu escó al Parlament de Catalunya.

Per explicar els seus motius ha enviat una dura carta al líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, en la qual justifica el seu adéu per la “deriva” de la formació.

Tal com informa El País, el diputat fins ara del PSC i primer càrrec socialista que va visitar a un dirigent independentista a la presó (es va veure amb Oriol Junqueras el 2018 a la presó d’Estremera), explica a la missiva, amb còpia al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a la direcció del partit a Tarragona, que “amb molta tristesa” demana oficialment la seva baixa com a militant perquè no entén ni comparteix “la postura dels socialistes en diverses qüestions”.

Al text exposa el seu desacord amb què el PSOE afirmi que té “ànima republicana” però “doni suport” a una monarquia “corrupta”; lamenta el “complex” de PSC davant el fet que càrrecs socialistes, com ell mateix, visitessin els polítics independentistes a la presó; o retreu les campanyes “negatives” contra l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà (ERC) per “intentar canviar dinàmiques” que el PSC “no va voler canviar” mentre va governar.