Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Un centenar de persones diuen “Així no” al nou decret llei d’energies renovables

|

- Publicitat -

Un centenar de persones ha protestat aquest dimecres a la tarda contra el nou decret llei d’energies renovables que el Govern preveu aprovar la setmana que ve. “Renovables sí, però no així” o “Teresa Jordà, no ens tornis a enganyar” han estat alguns dels missatges que s’han vist i sentit en la protesta a les portes de l’edifici Imagina, a Barcelona.

A l’interior, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, presentaven el full de ruta de la transició energètica a Catalunya. La protesta s’ha convocat sota el paraigües de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa.

Publicitat

En declaracions a l’ACN, Montserrat Coberó, membre de la xarxa, ha explicat que la seva principal reivindicació és que la transició energètica es faci “posant la ciutadania al centre” i “defugint dels grans projectes en mans d’oligopolis energètics”.

Com a exemple dels riscos que estiguin en mans d’oligopolis, Coberó s’ha referit a les actuals pujades en la factura de la llum. Segons ella, la transició ha de permetre “empoderar la ciutadania” i que tant les llars com les empreses tinguin instal·lacions d’autoproducció i autoconsum d’energia. També ha demanat aprofitar al màxim espais antropitzats, com ara els quilòmetres d’autopista.

Per últim, ha defensat que hi ha d’haver estratègies de millora de l’eficiència i que cal reduir l’impacte de les centrals de producció d’energia perquè el medi rural “segueixi sent rural i no es converteixi en un espai industrialitzat”.

La concentració s’ha convocat perquè diverses entitats consideren que no s’ha escoltat al territori a l’hora de fer el decret, deixant “en total indefensió” les comarques afectades.

A la concentració hi han acudit persones en representació de diversos punts del territori català i fins i tot s’han vist alguns cartells més específics com ara ‘Salvem lo Pallars’ o reivindicant Ribera d’Ebre i Tivissa, entre altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut