Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un aspirant a la Guàrdia Urbana de Barcelona, expulsat de l’escola de policia per presumptes tocaments a tres companyes

Els fets haurien tingut lloc durant les sessions de defensa personal que es duen a terme al centre

|

- Publicitat -

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha expulsat cautelarment un aspirant a agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, acusat de fer tocaments íntims almenys a tres alumnes de l’escola. Ho ha avançat ‘La Vanguardia’ i ho han confirmat a l’ACN fonts d’Interior. Els fets haurien tingut lloc durant les classes de defensa personal que els i les futures policies duen a terme al centre. L’escola ha notificat a l’individu que l’aparta temporalment i de forma provisional del curs i ha informat l’Ajuntament de Barcelona perquè rebaixi el pagament de la prestació corresponent a aquesta formació. Alhora, l’ISPC ha obert un expedient disciplinari i una investigació interna que determinarà la continuïtat del presumpte autor dels fets.

L’ISPC va iniciar la investigació interna després que la setmana passada una alumna comuniqués a un dels seus instructors que un dels seus companys li havia tocat les parts íntimes durant una sessió de defensa personal. Durant el procés van aparèixer dues víctimes més que també van confirmar haver patit tocaments per part d’aquest individu. Les víctimes van indicar que l’alumne sobrepassava els límits del contacte físic en aquestes sessions.

Publicitat

L’ISPC es reserva la possibilitat de portar el cas davant de la justícia. La direcció del centre també ha ofert a les víctimes acudir als tribunals.

L’aspirant suspès va aprovar l’última ronda d’oposicions que va convocar l’Ajuntament de Barcelona per ocupar una de les 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana. El cos policial ha ofert la seva total col·laboració amb la investigació.

El mes d’abril de 2022 els Mossos d’Esquadra van detenir un altre aspirant de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) per presumptament haver abusat sexualment de quatre companyes d’estudis. L’home hauria comès les agressions en un local de Sabadell en una festa de la promoció per haver superat la meitat dels estudis.  Després de la denúncia de les víctimes aquest va ser expulsat de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut