Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Tremosa veu “una obligació” impulsar “polítiques publiques” per fomentar l’emprenedoria entre els joves

|

- Publicitat -

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, considera una “obligació” impulsar polítiques públiques per fomentar l’emprenedoria entre els joves. “Cal facilitar els marcs fiscals, laborals, energètics i empresarials”, ha assegurat durant la inauguració de la XXV Jornada dels Economistes del Col·legi d’Economistes de Catalunya. L’acte, celebrat telemàticament, també ha comptat amb la participació del ministre d’Universitats, Manuel Castells, qui ha apel·lat al fet que tocarà “reconstruir i transformar” a un món postpandèmia i en el fet que en la nova “normalitat” econòmica serà “més necessari que mai” apostar per “una revalorització del talent”.

La jornada se centra, en la seva 25a edició, en els joves. En la seva intervenció, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa ha lamentat la “paradoxa” que comporta tenir “la generació probablement més ben formada i informada de la història, però, alhora, la més castigada i perjudicada per crisi de la covid-19”. Per aquesta raó ha assegurat que és imprescindible que l’objectiu comú sigui “facilitar i millorar l’accés dels joves al mercat laboral” i alhora impulsar l’emprenedoria per tal que “les idees puguin ser posades en pràctica i permetin fer una fer revolució cap a la sostenibilitat i el nou entorn digital per poder seguir sent un país avançat”,

Publicitat

En aquest sentit el conseller Tremosa ha recordat que el Govern de la Generalitat ha impulsat el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que servirà per orientar les futures polítiques públiques amb l’objectiu de fer de Catalunya un país capdavanter en innovació i amb una economia basada en el coneixement. “Volem que la recerca i la investigació recuperin el paper que tenien abans de la crisi de 2010 al pressupost de la Generalitat”, ha dit.. El Pacte preveu assolir una despesa global en R+D+I del 2,12% del PIB català l’any 2024.

Posar en valor el talent

La inauguració de les jornades també ha comptat amb la participació del ministre d’Universitats, Manuel Castells. Ha apel·lat al fet que, el context postpandèmia, comportarà una “nova normalitat” en l’economia que implicarà una important transformació. Entre els canvis ha subratllat la digitalització “integral” de les empreses, el teletreball i l’aposta per “un nou model ecològic”. Per aquesta raó ha fet una crida a la “revalorització del talent econòmic del qual disposem”.”Ara és més que mai necessari com contribuïm a una gestió racional i progressista de la societat”, ha afegit.

Et pot interessar  VIDEO | Rull descarta sotmetre's a una investidura: "L'únic pla es diu Carles Puigdemont, no hi ha pla B"

Crida des de les administracions locals

La regidora de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, també han estat presents a la inauguració. Ballarín ha lamentat la greu situació per la qual passen els joves i com la crisi de la covid-19 afectarà “de forma negativa al seu futur”. Amb les xifres a la mà de l’enquesta que ha fet el consistori barceloní als joves per veure com els ha afectat la covid-19, l’edil ha reconegut que pràcticament la meitat han vist empitjorada la seva situació econòmica. Per aquesta raó, ha fet una crida a apostar “pel capital humà” i “el talent”, a engegar “aliances político-privades” que ho afavoreixin i a apostar per la formació professional. També ha exigit que les administracions puguin implicar-se en la gestió dels diners que es rebran de la Unió Europea del fons New Generation, que preveu una línia de 750.000 milions d’euros per a contribuir a la reparació dels danys econòmics i socials, iniciar la recuperació europea i preservar i crear ocupació.

En aquesta línia també s’ha mostrat la presidenta de la Diputació de Barcelona, que ha lamentat que malgrat que “el futur no el podem triar, sí que podem treballar per orientar-lo”. I ha reclamat a les administracions “fer els deures” per “reactivar l’economia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut