Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Treball atura tots els ajuts que s’atorguen “per ordre de presentació”

|

- Publicitat -

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que atura tots els ajuts que s’atorguen per ordre de presentació mentre busca un format alternatiu. La conselleria ha decidit congelar subvencions com les destinades als professionals de la cultura, que s’havien d’entregar a partir de dijous. El Departament liderat per Chakir El Homrani garanteix que els ajuts anunciats es mantindran però que es treballa “per sumar-hi més recursos”, amb l’objectiu que arribin a “més professionals de la cultura”. Per això, afegeixen les mateixes fonts, s’està analitzant “quina és la millor opció per fer-les arribar a les persones que els sol·licitin”. La decisió arriba després de la polèmica per l’atorgament d’uns ajuts similars als autònoms.

Treball, Afers Socials i Famílies afirma que està modificant la convocatòria, entre d’altres, de l’ajut a professionals de la cultura, “perquè no sigui per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació”, dos dels paràmetres que definien la convocatòria dels ajuts als autònoms.

Publicitat

També indica que en els propers dies s’abordarà amb els sectors afectats quina és aquesta nova via perquè els diners puguin arribar a les persones que els necessiten “quan abans millor”.

Autònoms

La decisió anunciada aquest dimecres pel Departament de Treball arriba després de la polèmica per l’atorgament d’uns ajuts similars als treballadors autònoms, en una convocatòria que va fer col·lapsar el sistema informàtic i que no va ser suficient per atendre totes les peticions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut