Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Torrent insta Sánchez a visitar Junqueras a la presó com a guanyador de les eleccions

El president del Parlament assegura que el líder d'ERC recollirà l'acta de diputat per exercir-la

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, a anar fins a la presó de Soto per parlar amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. Des de la manifestació convocada per CCOO i UGT amb motiu del Primer de Maig, Torrent ha defensat que Junqueras representa “el diàleg i la voluntat d’una solució democràtica, és a dir, un referèndum” i ha afegit que el líder dels republicans recollirà l’acta de diputat al Congrés per exercir-la. D’altra banda, ha reclamat als partit d’esquerres que compleixin amb la derogació de la reforma laboral i ha fet una crida a la mobilització.

El dia que Sánchez ha anunciat que la setmana que ve començarà la ronda de contactes amb els líders del PP, Pablo Casado; de Cs, Albert Rivera; i de Podem, Pablo Iglesias, Torrent ha instat el president del govern espanyol a anar a Soto del Real.

Publicitat

“El missatge a les urnes ha estat molt clar: diàleg i solució democràtica. L’hauria d’escoltar”, ha afirmat tot recordant que Junqueras ha guanyat les eleccions espanyoles de diumenge a Catalunya.

D’altra banda, Torrent ha demanat a les esquerres que actuïn com a tal i compleixin amb la derogació de la reforma laboral que “tant mal ha fet als treballadors”. I ha fet una crida a la mobilització tot assenyalant que a través d’aquesta via és com s’aconsegueix millorar els drets i les llibertats fonamentals. Coincidint amb el Primer de Maig ha recordat que una exsindicalista com Dolors Bassa no pot manifestar-se avui així com tampoc ho pot fer l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

“Volem una república dels drets socials, de les llibertats individuals i del treball digne”, ha reclamat Torrent, que ha emmarcat el Primer de Maig en un context de “repressió i regressió democràtica dels drets i llibertats fonamentals”.

Per la seva banda, també des de la manifestació, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha defensat que després del 28-A s’han de produir canvis en el món del treball amb la derogació de la reforma laboral i el “retorn de la democràcia” al mercat laboral. Així mateix, ha assenyalat que la gran assignatura pendent és complir el contracte social, és a dir, que treballant ningú estigui en situació de vulnerabilitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut