Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Torra sobre la seva inhabilitació: “ja he desobeït dues vegades i no crec que sigui l’última”

|

- Publicitat -

El MHP Quim Torra ha visitat avui el programa Els Matins de TV3 que avui iniciava nova temporada repetint al seu capdavant Lídia Herédia.

Gestió del rebrot

Publicitat

L’entrevista ha tingut una primera cara política, sobre les eleccions catalanes i les relacions entre ERC i JxCat. Però de seguida s’ha centrat en l’epidèmia que afecta arreu del món i que Catalunya té risc de patir un rebrot.

Torra ha avisat que “no descarta” usar l’exèrcit espanyol “si la salut de les persones ho requereix”, tal com va oferir Pedro Sánchez en l’última reunió amb els presidents de les CCAA. Fins i tot, tampoc rebutja declarar “l’estat d’alarma” si cal, ja que ha recordat que l’objectiu principal és “reduir la corba”. El cap de l’Executiu català ha explicat que la setmana passada va parlar amb Sánchez i es van emplaçar a tenir una conversa aquesta setmana per conèixer els “detalls” de com s’aplicaria un estat d’alarma a Catalunya i per abordar un subsidi de conciliació familiar si es tanquen escoles.

El president ha assegurat que “farem el dèficit que faci falta per a protegir la ciutadania d’aquest país: reforcem mestres, mesures de protecció, tests…” sobretot de cara el curs escolar que ara comença i ha intentat tranquil·litzar als pares que no tenen clar encara si portaran els fills a l’escola així com els ha avisat: “l’absentisme escolar no està permès i es prendran mesures”. També, però, no ha descartat la possibilitat de tancar algunes escoles: “A Berlín ha passat” i ha optat per l’opció de “tancar només aules, per això fem grups reduïts”.

L’Onze de Setembre

El MHP ha assegurat que el dret a la manifestació està garantit a Catalunya malgrat la prohibició de les reunions de més de 10 persones. En aquest sentit té clar que l’Assemblea Nacional Catalana sabrà trobar la millor opció per a reivindicar-se i manifestar-se aquesta diada de l’Onze de Setembre respectant les mesures de seguretat. No ha rebutjat l’opció d’haver de modificar els plans de l’ANC en funció de com evolucioni el rebrot.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals

La seva inhabilitació

Torra ha avisat sobre la seva possible inhabilitació que s’ha de saber el 17 de setembre “jo he desobeït 2 vegades i no crec que sigui l’última”. En aquest sentit ha sentenciat: “no confio gens en la justícia espanyola, estic convençut que m’inhabilitaran i ja tinc decidit què faré”.

Eleccions?

El president de la Generalitat ha assegurat que les eleccions seran “quan sigui millor pel país” i ha recordat que “el millor és la independència”. Malgrat la insistència de la presentadora, Torra no ha volgut donar més detalls sobre la possible data. A més, ha confiat que cap partit independentista proposi i voti un nou president al Parlament.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut