Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra: “Si hi ha sentència condemnatòria, ens hi enfrontarem amb l’esperit de l’1-O i 3-O”

El president de Catalunya assegura que "som a les portes d'un judici que serà una farsa"

|

- Publicitat -

Quim Torra, president de la Generalitat, ha fet una declaració institucional amb motiu del primer any de la declaració d’independència al Parlament. Torra ha explicat que el seu executiu “ha vingut a fer això: a construir un Estat” i que després d’un any de la declaració, “el que ha passat no ha transcorregut com volíem” i ha recordat l’agressivitat d’Espanya: “tot el pes de la repressió estatal ha caigut sobre ciutadans, alcaldes, regidors, activistes, cantants i polítics”.

Torra ha declarat que “la maquinària repressora de l’Estat va esclafar la democràcia catalana amb el 155” però ha recordat que l’Estat va perdre quan “la solució del 21-d que no els va sortir bé amb candidats empresonats exiliats i les normes del joc alterades”.

Publicitat

El president ha narrat que “després de la recuperació de les institucions i sense cap canvi de la repressió de l’Estat, som a les portes d’un judici que serà una farsa com ja han dit alguns tribunals d’Europa”.

Torra recorda que el judici “no és només contra el govern i líders socials ni contra els més de 2 milions que van votar si no és contra els milions de catalans que el 3-O van aturar el país” i també que “és un judici contra tot el poble de Catalunya”.

Sobre el judici ha sentenciat que “no acceptaré cap sentencia que no sigui l’absolució dels encausats i el retorn dels exiliats. Si hi ha sentència condemnatòria, ens hi enfrontarem amb l’esperit de l’1-O i 3-O”.

Respecte a la situació actual, ha volgut recordar que “molts països que ens han precedit en la seva llibertat han passat un període difícil entre la seva declaració d’independència i la consecució de la independència”.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"

Per acabar, ha reflexionat que “ningú no diu que serà fàcil però tornar enrere no és cap opció”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut