Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Torra no signa la declaració dels presidents perquè no inclou la prestació als pares amb nens en quarantena

L’Estat rebutja la proposta del MHP durant la reunió telemàtica amb els caps d’executius autonòmics

Avatar
Agències 04/09/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit per videoconferència, des de la Casa dels Canonges, amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per seguir l'evolució del COVID-19, el 18 de març de 2020 (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat signar la declaració dels presidents autonòmics i Pedro Sánchez perquè no inclou la prestació a les famílies sobre els infants en quarantena. Fonts de la Presidència han explicat a l’ACN que Torra no subscriu el text, redactat després de la reunió telemàtica d’aquest divendres, perquè l’Estat no ha acceptat les esmenes del president. Torra volia incorporar-hi una prestació per a les famílies amb infants que hagin de fer quarantena, ja sigui per resultats positius o negatius en les proves de PCR de la covid-19.

Torra havia proposat, en les esmenes a la declaració conjunta, que l’executiu espanyol es comprometés a modificar la baixa per incapacitat temporal per a les famílies que haguessin de cuidar infants amb positiu per covid-19, o negatius però en contacte amb algun positiu, i que hagin de fer quarantena. El president del Govern també volia que la Moncloa es comprometés a crear una ajuda o subsidi per donar cobertura als autònoms que també haguessin de fer-se càrrec o cuidar els seus fills i filles pel mateix motiu. El redactat ha estat rebutjat per l’Estat.