Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Torra lamenta la seva segona causa de desobediència el dia que es veta investigar els GAL

El president considera “una coincidència curiosa” que passi el dia que el PSOE impedeix investigar Felipe González

Redacció
Redacció 23/06/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió de presidents amb Pedro Sánchez per fer seguiment de la pandèmia, el 31 de maig de 2020 (horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi desestimat aquest dimarts la recusació de tres jutges de la causa que té oberta per no haver retirat la pancarta amb un llaç groc del balcó de la Generalitat quan li ho va demanar la Junta Electoral Central (JEC). Torra ha assegurat que la causa que té oberta per desobediència és per haver defensat “la llibertat d’expressió” i ha considerat “una coincidència curiosa” que aquest mateix dimarts el PSOE hagi impedit que el Congrés investigui “crims d’estat” i el paper de l’expresident espanyol Felipe González en la creació del grup parapolicial GAL.

El TSJC ha descartat la petició de Torra, que al·legava que els tres magistrats ja van participar en la causa anterior per uns fets gairebé idèntics i pels quals el tribunal el va condemnar. Tant la fiscalia com els propis afectats es van oposar a les causes de recusació al·legades per la defensa de Torra i ara el TSJC els ha donat la raó.

Relacionats