Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Torra esclata contra el Gobierno i exigeix “una rectificació immediata” pels insults a la comunitat científica catalana

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit una “rectificació immediata” al Gobierno per les paraules que el ministre d’Inclusió espanyol, José Luis Escrivá, ha dedicat als metges i epidemiòlegs de la Generalitat. Unes declaracions en forma d’insult que asseguraven que els científics catalans tenen un coneixement “limitat i clarament menor” als del Gobierno, motiu pel qual descartava aplicar les mesures que els experts del Principat demanar, com les de ser més estrictes davant el coronavirus.

En un tuit recollit per Europa Press, Torra ha dit aquest dimarts que és una “falta de respecte a tota la comunitat mèdica i científica catalana” i que han presentat en diverses ocasions informes d’experts però el Govern els ha menyspreat i no els ha ensenyat als seus, segons ell.

Publicitat

Escrivà ha dit aquest mateix dimarts que els experts consultats per Torra desconeixen l’efectivitat de mesures aprovades després de decretar l’estat d’alarma i no tenen en compte la millora de les condicions de protecció, que fan que la probabilitat de contagi “s’estigui reduint respecte al que passava quan es calibraven “els models d’aquests experts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut