Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Torra esclata contra el Gobierno i exigeix “una rectificació immediata” pels insults a la comunitat científica catalana

El ministre Escrivá ha assegurat que els experts catalans tenen un coneixement “limitat i clarament menor” als del Gobierno

Redacció 14/04/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una compareixença al Palau de la Generalitat. Imatge del 15 de març de 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit una “rectificació immediata” al Gobierno per les paraules que el ministre d’Inclusió espanyol, José Luis Escrivá, ha dedicat als metges i epidemiòlegs de la Generalitat. Unes declaracions en forma d’insult que asseguraven que els científics catalans tenen un coneixement “limitat i clarament menor” als del Gobierno, motiu pel qual descartava aplicar les mesures que els experts del Principat demanar, com les de ser més estrictes davant el coronavirus.

En un tuit recollit per Europa Press, Torra ha dit aquest dimarts que és una “falta de respecte a tota la comunitat mèdica i científica catalana” i que han presentat en diverses ocasions informes d’experts però el Govern els ha menyspreat i no els ha ensenyat als seus, segons ell.

Escrivà ha dit aquest mateix dimarts que els experts consultats per Torra desconeixen l’efectivitat de mesures aprovades després de decretar l’estat d’alarma i no tenen en compte la millora de les condicions de protecció, que fan que la probabilitat de contagi “s’estigui reduint respecte al que passava quan es calibraven “els models d’aquests experts.