Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Torra es defensa amb contundència: “La JEC no és un òrgan superior competent per donar-me ordres”

|

- Publicitat -

El Molt Honorable president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat en el seu judici per presumpta desobediència a el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la Junta Electoral Central (JEC) “no és un òrgan superior jeràrquic” i que no tenia competència per ordenar-li retirar de la Generalitat els llaços i altres símbols.

En la seva declaració com a acusat, Torra ha dit que, a més, la Generalitat no tenia cap participació en les eleccions generals de el 28 d’abril de 2019, i que, com a president de la Generalitat, en tot cas estava sotmès a les decisions de les juntes electorals provincials.

Publicitat

Torra s’enfronta a una petició de condemna de 20 mesos d’inhabilitació per haver desobeït l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs, la pancarta a favor de la llibertat dels presos i altres símbols dels edificis públics de la Generalitat.

El president de la Sala passa de la defensa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aquest dilluns anul·lar el judici per presumpta desobediència a el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha rebutjat totes les qüestions prèvies plantejades per la seva defensa, argumentant que ja s’havien plantejat anteriorment i que el tribunal ja els havia donat resposta.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut