Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torra deslliga la remodelació de la ruptura amb el PDeCAT i la vincula al reforç del Govern davant la pandèmia

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deslligat la remodelació al Govern de la ruptura amb el PDeCAT. Fonts de la Presidència vinculen els canvis al reforç de l’executiu davant la incertesa per la pandèmia del coronavirus i la crisi econòmica i social. Torra va comentar els canvis a Govern a l’expresident i líder de JxCat, Carles Puigdemont, fa setmanes. També ho ha comunicat al secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i als tres exconsellers empresonats, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn. Però Torra no ha comunicat al vicepresident, Pere Aragonès, la remodelació del Govern fins aquest dijous al matí. El president ha ofert a Aragonès si volia fer algun canvi dels consellers d’ERC, cosa que el vicepresident ha declinat.

Segons expliquen des de Presidència, Torra va comentar a Puigdemont la voluntat de “reforçar” el Govern ja fa setmanes, i també n’ha parlat amb els exconsellers empresonats a Lledoners, així com amb Sànchez. Amb el PDeCAT, però, no hi ha tingut cap contacte. La notícia sobre la intenció de Torra de fer canvis imminents al Govern s’ha publicat quan els consellers entrants no n’estaven informats. De fet, Vilallonga era aleshores al despatx del president.

Publicitat

Ponsa, com a directora general, no pot ser cessada sense una reunió prèvia del Consell Executiu. Per això la nova consellera de Cultura prendrà possessió del càrrec dimarts que ve, després de la trobada de Govern. La presa de possessió d’avui a la tarda es farà al Saló Sant Jordi, amb un format reduït amb el president i el vicepresident, els consellers entrants i sortints, i potser amb el president del Parlament, Roger Torrent.

Et pot interessar  Junts creu que l'informe de la Comissió de Venècia que va demanar el PP va precipitar l'acord: "Gol en pròpia porta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut