Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Torra critica que en la reunió de presidents Sánchez “es limiti a repetir” els anuncis fets el dia abans

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, creu que les reunions de Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics de cada diumenge serveixen de ben poca cosa. En un comunicat de Govern, s’explica que durant la reunió Torra ha qüestionat les trobades perquè s’han convertit en “l’eco dels dissabtes”, ja que el president espanyol “es limita a repetir” els anuncis que ja ha fet el dia abans en roda de premsa. Per aquest motiu, el cap de l’executiu català ha proposat celebrar les reunions de presidents els dissabtes, i que d’aquesta manera es fomenti el debat i les propostes territorials. “Que després el president traslladi als ciutadans el que hem decidit entre tots”, ha assenyalat.

Publicitat

Durant la reunió, Torra ha demanat al president Pedro Sánchez poder recuperar la capacitat de gestió de la pandèmia a Catalunya perquè “com més a prop dels ciutadans es prenguin les decisions, millor”. En la roda de premsa de dissabte al vespre, però, el president espanyol ja va avançar que escoltaria els plans de desescalada de les autonomies, però va avisar que qui ho pilotaria “serà el govern espanyol”. De fet, també va anunciar que dimarts el Consell de Ministres aprovarà el pla de desconfinament per les restriccions causades arran de la crisi sanitària.

Et pot interessar  Quim Torra i Josep Costa recorren al TC la denúncia contra el govern espanyol per l’espionatge dels seus mòbils amb Pegasus
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió