Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Torra confia a aconseguir un acord d’última hora per limitar el preu del lloguer

El MHP reitera que no hi haurà “ni un sol euro públic” al projecte de BCN World

Agències 09/09/2020
Pla curt del president de la Generalitat, Quim Torra, assenyalant amb el dit durant la sessió de control al Parlament del 9 de setembre del 2020 (horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest dimecres que confia que s’aconsegueixi un acord d’última hora per aprovar la llei que busca limitar el preu dels lloguers i que ara mateix no prosperaria de manera completa perquè JxCat, que va ser un dels que van presentar la iniciativa al costat d’ERC, els comuns i la CUP, ha presentat diverses esmenes i les negociacions de les últimes hores amb el Sindicat de Llogaters no han donat fruit.

Ho ha dit en la sessió de control durant el ple de Parlament, a l’ésser preguntat pel president d’ERC a la Cambra, Sergi Sabrià, sobre si Torra farà possible que JxCat acabi votant a favor de la llei, que es votarà aquest mateix dimecres a la tarda.

El president ha defensat que és necessari regular el lloguer i que cal fer-ho tenint en compte la vulnerabilitat dels arrendataris però també dels petits propietaris, però ha demanat no equivocar-se de “adversari”, ja que assegura que no és JxCat qui s’oposa , sinó Cs, el PSC i el PP.

Ni un sol euro a BCN World

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat que no hi haurà “ni un sol euro públic” gastat al projecte de BCN World. Durant la sessió de control al pled ‘aquest dimecres al Parlament, el president ha insistit que l’executiu ha actuat “sempre” amb escrupolositat i transparència. Però la diputada de la CUP-CC Natàlia Sànchez ha advertit que el contracte contempla fins a 15 supòsits on Hard Rock pot tornar els terrenys i recuperar inversió i despeses. A més, la parlamentària anticapitalista ha avisat que a les clàusules de les escriptures també hi afegeix que Incasòl pot trobar “el mètode adequat” per abonar eventuals indemnitzacions: “La Generalitat posa en risc fons públics que haurien d’anar a les prioritats del país”.