Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Torra carrega contra Iglesias per assegurar que “a Espanya no s’ha condemnat ningú per les seves idees”

“Senyor Iglesias, al meu país fa anys que passa”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/10/2020

El viceprecident del Gobierno, Pablo Iglesias, ha concedit una entrevista avui aRac1 on ha enviat missatges contradictoris. Per una banda, ha admès que se sent víctima d’una persecució politicomediàtica judicial però que creu que no serà inhabilitat perquè “a Espanya ningú no ha estat condemnat per les seves idees”.

“Podem ha rebut 14 denúncies per finançament il·legal i hem patit hores de tertúlia i portades de diaris acusant-nos de delictes gravíssims, fet que genera un relat respecte a la societat encara que després això quedi en res”. “Amb nosaltres les fake news han adquirit uns nivells molt preocupants i això danya la qualitat de la democràcia espanyola”, ha dit.

Iglesias ha corregit finalment la seva afirmació sobre el fet que en aquest Estat encara no s’ha imputat ningú per les seves idees. Preguntat per aquesta afirmació respecte als presos independentistes ha admès que “ha corregut” en fer l’afirmació i ha matisat que, en tot cas, mai s’havia investigat cap membre del govern espanyol per les seves idees.

El president cessat de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat durament contra el líder de Podemos: “És inconcebible. És una vulneració de drets sense parangó. En aquest país encara no han condemnat a ningú per les seves idees”… Senyor Iglesias, al meu país fa anys que passa”.