Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Torra anuncia un acord de Govern per atendre de manera “ràpida” als afectats pel temporal

El president ha demanat als alcaldes que facin una quantificació dels danys, tant públics com privats, “per poder fer front a aquesta situació d’emergència”

Agències 27/10/2019
Pla obert de les conselleres Jordà i Budó, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, el president de la Generalitat, Quim Torra i l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, el 27 d'octubre de 2019. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern aprovarà aquest dimarts un acord de govern per donar una primera resposta “de manera ràpida i coordinada” als afectats pel temporal aquesta setmana a Catalunya.

“Hem de reaccionar ràpid, perquè ens juguem el futur de la pagesia i del territori”, ha declarat aquest diumenge als periodistes després de reunir-se amb els alcaldes de la comarca de les Garrigues, en un matí en què també ha visitat les zones afectades pel temporal a l’Espluga de Francolí (Tarragona), Montblanc (Tarragona) i la Floresta (Lleida).

L’objectiu de la reunió era coordinar totes les administracions “perquè tothom tingui molt clar a qui dirigir les peticions d’ajuda”.

Torra ha demanat als alcaldes que facin una quantificació dels danys, tant públics com privats, “per poder fer front a aquesta situació d’emergència” que ha afectat camps, carreteres, camins, cultius i molts pobles, ha dit.

També s’ha referit a les persones que continuen desaparegudes en diversos municipis de Catalunya pel temporal: “Estem centrant tots els nostres esforços en trobar-les”.