Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Tardà proposa recuperar la pregunta del 9N

El portaveu d’ERC al Congreso, Joan Tardà, ha proposat al programa Los Desayunos de TV1 que en un nou referèndum “no es deixi al marge de la solució al 50% […]

Joan Solé
Joan Solé 13/12/2018
Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés / ACN

El portaveu d’ERC al Congreso, Joan Tardà, ha proposat al programa Los Desayunos de TV1 que en un nou referèndum “no es deixi al marge de la solució al 50% dels catalans que no són independentistes”. En aquest sentit, matisa, que “tampoc es pot deixar al marge al 50% restant que ho són”.

Per trobar un punt d’entesa, Tardà considera que l’independentisme “ha de reconèixer” que el referèndum “no pot ser independència ‘Sí’ o ’No’”. Segons el republicà, “la solució és que els catalans decideixin si volen aquesta autonomia, una de millor o la independència”: “Per a nosaltres la prioritat és trobar una solució, reconèixer la realitat. No hi ha una majoria independentista però si una majoria que vol votar un referèndum”.

La pregunta del 9N

La proposta de Joan Tardà no és nova, és la mateixa que va fer aixecar de la taula ERC l’any 2014 quan el president Mas va proposar, per a la consulta del 9N, la pregunta: ‘Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?’.

Pregunta 9-N