Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Surrealista: un conductor envesteix expressament un furgó de la BRIMO, la fa bolcar i fuig, a Riudarenes

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 57 anys veí del poble d’Anglès que, el passat dijous, 26 de gener, va envestir expressament una furgoneta de la BRIMO a Riudarenes, provocant que el vehicle policial xoqués contra la barrera de seguretat i acabés bolcat enmig de la carretera C-63. El detingut va fugir dels llocs dels fets, tot i que van enxampar-lo aproximadament 200 metres més endavant. En realitzar-li la prova d’alcoholèmia, aquesta va donar un resultat de 0,80 mg/l. Ara, el conductor està acusat de 5 delictes: contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol, atemptat contra agents de l’autoritat, lesions, abandó del lloc de l’accident i danys.

Els fets van succeir cap a quarts d’una al quilòmetre 20,1 de la carretera C-63, segons el 324. El vehicle de la Brigada Mòbil dels Mossos circulava en direcció a Santa Coloma de Farners, mentre que el turisme del detingut anava en direcció a Riudarenes. Aleshores, el conductor del turisme, presumptament, va envestir intencionadament la furgona de la BRIMO per la part davantera esquerra. El vehicle policial va sortir projectat contra la barrera de seguretat i va acabar bolcant enmig de la via, mentre que el turisme va circular uns 200 metres sense la roda davantera dreta.

Publicitat

Tot i que va fugir, els agents van localitzar el conductor, i en efectuar-li la prova d’alcoholèmia, el resultat d’aquesta triplicava el límit permès. Els policies van procedir a detenir-lo i, en aquests moments, i investiguen la motivació del conductorja que un testimoni va declarar que el xoc va ser intencionat. Entre les possibles motivacions, barregen si podia ser un intent d’autolesionar-se o de ferir als ocupants de la furgoneta, pel fet que consta un antecedent per atemptat contra agents de l’autoritat i resistència.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents

El detingut va ser traslladat a la comissaria de Santa Coloma de Farners, amb previsió de passar a disposició judicial en les pròximes hores. Els agents acusen el conductor d’haver comès 5 delictes: ontra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol, atemptat contra agents de l’autoritat, lesions, abandó del lloc de l’accident i danys.

El conductor del vehicle policial va quedar ferit lleu i va ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut