Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

Simón titlla de “sobreactuació” l’obligatorietat de la mascareta a Catalunya

Salut indica que no s’haurà de portar mascareta quan s’estigui assegut en una taula d’una terrassa o a l’interior d’un bar o restaurant

Redacció
Redacció 09/07/2020
Fernando Simón, el metge que comanda el "Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias" | EP

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha opinat, sobre l’enduriment de l’obligació de dur mascareta, que és millor “sobreactuar” i “anar un pas més enllà” en les mesures per evitar contagis de coronavirus. Simón ha dit que no veu un problema. “A mi tot el que sigui sobreactuar no em preocupa. Em preocuparia no actuar el mínim necessari”, ha afirmat aquest dijous en roda de premsa. Tot i això, Simón tampoc ha defensat la mesura que ha aplicat la Generalitat i ha dit que “la millor mascareta és la distància social”.

Noves excepcions 

El Departament de Salut ha informat d’algunes qüestions referents a l’obligatorietat d’ús de la mascareta, com ara que no s’haurà de portar quan s’estigui assegut en una taula d’una terrassa o a l’interior d’un bar o restaurant. Si s’ha d’anar al lavabo o a demanar a la barra sí que s’haurà de dur. A la feina caldrà també dur-la a menys que s’estigui en un despatx d’ús individual i amb la porta tancada. En feines exteriors, s’haurà de portar si la tasca no implica un gran esforç físic. Com ja es va informar dimecres, no serà obligatòria a la platja o a la piscina, però sí en els trajectes, als vestuaris o guinguetes.