Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Simón titlla de “sobreactuació” l’obligatorietat de la mascareta a Catalunya

|

- Publicitat -

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha opinat, sobre l’enduriment de l’obligació de dur mascareta, que és millor “sobreactuar” i “anar un pas més enllà” en les mesures per evitar contagis de coronavirus. Simón ha dit que no veu un problema. “A mi tot el que sigui sobreactuar no em preocupa. Em preocuparia no actuar el mínim necessari”, ha afirmat aquest dijous en roda de premsa. Tot i això, Simón tampoc ha defensat la mesura que ha aplicat la Generalitat i ha dit que “la millor mascareta és la distància social”.

Noves excepcions 

Publicitat

El Departament de Salut ha informat d’algunes qüestions referents a l’obligatorietat d’ús de la mascareta, com ara que no s’haurà de portar quan s’estigui assegut en una taula d’una terrassa o a l’interior d’un bar o restaurant. Si s’ha d’anar al lavabo o a demanar a la barra sí que s’haurà de dur. A la feina caldrà també dur-la a menys que s’estigui en un despatx d’ús individual i amb la porta tancada. En feines exteriors, s’haurà de portar si la tasca no implica un gran esforç físic. Com ja es va informar dimecres, no serà obligatòria a la platja o a la piscina, però sí en els trajectes, als vestuaris o guinguetes.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut