Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Set partits exigeixen la compareixença de Sánchez i Grande-Marlaska per les morts de Melilla

|

- Publicitat -

Les deplorables declaracions del president espanyol Pedro Sánchez justificant la brutalitat policial a la tanca a Melilla han aixecat polseguera. A les primeres reaccions de les xarxes socials ara se li suma una petició formal de compareixença —enregistrada per ERC, Junts, la CUP, Más País, BNG, EH Bildu i Compromís— perquè Sánchez i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska donin explicacions davant el Congreso.

Els set partits els acusen de ser els “responsables” de “les vulneracions de drets humans” del primer intent d’entrada massiva a territori espanyol des del Marroc des que l’executiu de PSOE i Podemos va donar suport a la postura del règim de Mohamed VI pel que fa a la integració del Sàhara Occidental al país com una regió autònoma.

Publicitat

Per les formacions, tant les morts com els nombrosos ferits que hi va haver en l’acció, protagonitzada per centenars de migrants i amb una acció policial dissuasiva contundent són “conseqüència de les polítiques migratòries” de la Unió Europea i del “nou acord entre Espanya i el govern del Marroc”. Amb la iniciativa, els set partits afirmen que “s’oposen” a les declaracions que Sánchez va fer divendres passat.

Et pot interessar  Sánchez accepta modificar la llei d'amnistia per donar "més garanties" a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut